toneelgroep ECHO komt weer naar De Dingenfabriek

Geplaatst op: 7 oktober 2019

Toneelgroep ECHO en de Veenfabriek trekken met hun nieuwe muzikale, zwart-komische thriller Club Catharsis door het land. Net als in voorgaande jaren zullen zij ook naar De Dingenfabriek in Velp komen met een speciaal voor deze ruimte aangepaste versie: ingekort, maar met aansluitend discussie tussen makers en het publiek. Zondagmiddag 16 februari 2020 om 15 uur. Entree 15 euro. Beperkt aantal plaatsen maakt reserveren noodzakelijk: ria_bosveld@hotmail.com, of 026 364 7815

Over de voorstelling
Wanhopig door de leegte in haar bestaan, gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!

In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerden tgECHO en de Veenfabriek tot het maken van Club Catharsis.


herkansing lezing plekken van plezier in velp

Geplaatst op: 4 oktober 2019


Leonardo, De Verteller

Geplaatst op: 12 september 2019


Openmonumentendag 15 september

Geplaatst op: 6 augustus 2019


Leonardo da Vinci, De Verteller

Geplaatst op: 24 april 2019

Theater in Velp rondom het werk van Leonardo da Vinci

In het kader van het Leonardo da Vinci jaar (1452 – 1519) presenteert theater Lumière een voorstelling die een nog vrij onbekend aspect van deze kunstenaar zal belichten. In de voormalige bibliotheek op Den Heuvel in Velp is door beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop een intiem theatertje ingericht. Hier zal op 12 en 19 mei om 15.30 uur “Leonardo, De Verteller” worden uitgevoerd met actrice Margreet Blanken en musicus/zanger Roelant Drost.

Leonardo da Vinci is vooral beroemd om de Mona Lisa, om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat hij ook een reeks fabels heeft geschreven, verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt, en met altijd, zoals dat past bij dit genre, een wijze les. Daarnaast schreef en zong hij liedjes en bespeelde daarbij meerdere instrumenten. Aan de hoven van zijn broodheren, ’s avonds bij het haardvuur, luisterden zijn tijdgenoten met genoegen naar deze veelzijdige en oorspronkelijke kunstenaar. Deze verrassende Leonardo staat nu centraal in de nieuwste productie van Theater Lumière.

Bezoekers kunnen voorafgaande of na afloop van de voorstelling tevens de prachtige expositie bekijken van een twintigtal beeldende kunstenaars die in hun werk ook refereren aan het het leven en werk van Leonardo da Vinci.

Nieuwe Ruimte, 12 en 19 mei. Aanvang 15.30 uur, Den Heuvel 32 in Velp.

Entree 10 euro. Reserveren: info@nieuwe-ruimte.nl