Ding Van De Week

Geplaatst op: 9 november 2015

dingen van de weekIMG_2593Op verzoek van dagelijkse passanten is ook de straatvitrine met het Ding Van De Week in oude luister hersteld


straatnieuws

Geplaatst op: 9 november 2015

IMG_2583Na zeventig jaar weer eens een degelijke onderhoudsbeurt. Nu is De Dingenfabriek weer voor een ieder toegankelijk. Wel zijn natuurlijk oude klinkertjes hergebruikt.


bedreigd ding 2015

Geplaatst op: 30 oktober 2015

IMG_1071[1] - kopie

Bedreigd Ding 2015 is geworden: De sigaret.

De voortekenen waren er: oktober was uitgeroepen tot aktiemaand Stoptober (stoppen met rokencampagne), stichting Clean Air vroeg om wetgeving tegen het roken op balkons e.d., krantenberichten wezen op de verwachtingen dat één op de drie Chinese mannen zal overlijden aan de gevolgen van roken en, vers van de pers, Johan Cruijf heeft longkanker. Niet dat de sigarettenconsumptie, wereldwijd gezien, terugloopt. Een interessant geval dat in honderden grafieken te bestuderen valt. Als symbool voor dit fenomeen werd door De Dingenpartij de Marlboro man ten tonele gevoerd; drie van de Marlboro acteurs overleden aan longkanker. De performance tijdens het drukbezochte Dingenpartijcongres bestond uit het opsteken van een sigaret in een rookdichte cel, waarna een rookmachine zorgde voor de uiteindelijke verdwijntruc; man met sigaret gingen in rook op.


kunst en vliegwerk

Geplaatst op: 7 oktober 2015

IMG_0974Nu te zien in de raadzaal van het gemeentehuis van Rheden in De Steeg. Dit beeld van De Dingenfabriek was te hoog voor de reguliere expositieruimte van galerie De Engel op de omloop op de eerste verdieping, vandaar deze eervolle plek. Het beeld is een onderdeel van de groepsexpositie Kunst en Vliegwerk van de Rhedens kunstenaars. Nog te zien tot 5 november tijdens de kantooruren. Om de raadzaal te betreden moet je eerst de bode vragen.


week van de eenzaamheid

Geplaatst op: 7 oktober 2015

De week van 27 september tot 4 oktober is uitgeroepen tot week van de eenzaamheid. De Dingenfabriek heeft in opdracht van VIVA een bouwpakketje ontworpen waarmee je in een handomdraai een tafel met stoel waar dan ook kunt neerzetten. De Spaander in Rheden heeft het ontwerp in oplage vervaardigd. Schuif aan en drink een kopje koffie mee.IMG_2401