Theater in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 19 december 2015

IMG_2644Na een succesvolle tournee langs diverse theaters in Nederland komt toneelgroep ECHO met het stuk BOTTEN op zondagmiddag 17 januari om 14.30 u. naar De Dingenfabriek! Het zal een verkorte versie worden met een nagesprek met de schrijver Erik Bindervoet.

De voorstelling gaat over een telkens weer ontsporend gesprek tussen drie dames. Doel van het gesprek is gezelligheid en een rimpelloos verloop van het samenzijn, maar ze stevenen onherroepelijk af op de schroothoop van menselijke conversatie.

spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Anna Schoen. regie: Roeland Hofman.

Reserveren: 026 3647815 of email ria_bosveld@hotmail.com

Entree: 12,50

www.tgecho.com 

 

 

 

 


dingenfabrieklezing

Geplaatst op: 30 november 2015

 

 

14-424x636willendorf-large[1]

Twintigduizend jaar westerse beeldhouwkunst

Dingenfabrieklezing door Gerrit van Middelkoop

 

Aan de hand van tal van beelden van de menselijke gestalte wordt u meegevoerd vanaf de Venus van Willendorf uit het stenen tijdperk tot aan de hedendaagse producten uit de 3Dprinter. Alle belangrijke kunststromingen komen keurig op een chronologische manier voorbij, niet in de vorm van exacte feitjes maar meer vanuit prikkelende grote verbanden en duiding van de voortdurend veranderende tijdgeest. De spreker heeft een serie afbeeldingen en enkele filmpjes van vooral beroemde beelden geselecteerd die de grote lijnen van het verhaal ondersteunen. Daarnaast zal er gedurende de lezing een vier meter lange tekening van zijn hand verschijnen waarin van Middelkoop in houtskool belangrijke ontwikkelingen in het uitbeelden van de menselijke figuur illustreert.

Deze reis door de kunstgeschiedenis van toen naar nu zal, door haar toegankelijke en levendige presentatie, zowel kenner als buitenstaander aanspreken. De lezing in de sfeervolle Dingenfabriek duurt zo’n anderhalf uur en heeft een pauze. Entree, inclusief een kopje koffie of thee bedraagt € 5,-

 

Woensdagavond 16 december in De Dingenfabriek Bergweg 24A, Velp, www.dedingenfabriek.nl Inloop vanaf 19.30, aanvang 20 uur. Reserveringen: 026 3647815, email: ria_bosveld@hotmail.com


Ding Van De Week

Geplaatst op: 9 november 2015

dingen van de weekIMG_2593Op verzoek van dagelijkse passanten is ook de straatvitrine met het Ding Van De Week in oude luister hersteld


straatnieuws

Geplaatst op: 9 november 2015

IMG_2583Na zeventig jaar weer eens een degelijke onderhoudsbeurt. Nu is De Dingenfabriek weer voor een ieder toegankelijk. Wel zijn natuurlijk oude klinkertjes hergebruikt.


bedreigd ding 2015

Geplaatst op: 30 oktober 2015

IMG_1071[1] - kopie

Bedreigd Ding 2015 is geworden: De sigaret.

De voortekenen waren er: oktober was uitgeroepen tot aktiemaand Stoptober (stoppen met rokencampagne), stichting Clean Air vroeg om wetgeving tegen het roken op balkons e.d., krantenberichten wezen op de verwachtingen dat één op de drie Chinese mannen zal overlijden aan de gevolgen van roken en, vers van de pers, Johan Cruijf heeft longkanker. Niet dat de sigarettenconsumptie, wereldwijd gezien, terugloopt. Een interessant geval dat in honderden grafieken te bestuderen valt. Als symbool voor dit fenomeen werd door De Dingenpartij de Marlboro man ten tonele gevoerd; drie van de Marlboro acteurs overleden aan longkanker. De performance tijdens het drukbezochte Dingenpartijcongres bestond uit het opsteken van een sigaret in een rookdichte cel, waarna een rookmachine zorgde voor de uiteindelijke verdwijntruc; man met sigaret gingen in rook op.