Openmonumentendag 15 september

Geplaatst op: 6 augustus 2019


Leonardo da Vinci, De Verteller

Geplaatst op: 24 april 2019

Theater in Velp rondom het werk van Leonardo da Vinci

In het kader van het Leonardo da Vinci jaar (1452 – 1519) presenteert theater Lumière een voorstelling die een nog vrij onbekend aspect van deze kunstenaar zal belichten. In de voormalige bibliotheek op Den Heuvel in Velp is door beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop een intiem theatertje ingericht. Hier zal op 12 en 19 mei om 15.30 uur “Leonardo, De Verteller” worden uitgevoerd met actrice Margreet Blanken en musicus/zanger Roelant Drost.

Leonardo da Vinci is vooral beroemd om de Mona Lisa, om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat hij ook een reeks fabels heeft geschreven, verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt, en met altijd, zoals dat past bij dit genre, een wijze les. Daarnaast schreef en zong hij liedjes en bespeelde daarbij meerdere instrumenten. Aan de hoven van zijn broodheren, ’s avonds bij het haardvuur, luisterden zijn tijdgenoten met genoegen naar deze veelzijdige en oorspronkelijke kunstenaar. Deze verrassende Leonardo staat nu centraal in de nieuwste productie van Theater Lumière.

Bezoekers kunnen voorafgaande of na afloop van de voorstelling tevens de prachtige expositie bekijken van een twintigtal beeldende kunstenaars die in hun werk ook refereren aan het het leven en werk van Leonardo da Vinci.

Nieuwe Ruimte, 12 en 19 mei. Aanvang 15.30 uur, Den Heuvel 32 in Velp.

Entree 10 euro. Reserveren: info@nieuwe-ruimte.nl


14 april: concert in de dingenfabriek

Geplaatst op: 18 maart 2019


ECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 30 januari 2019


documentaire: dingen van gerrit

Geplaatst op: 22 januari 2019