staand vergaderen in de dingenfabriek

Geplaatst op: 28 november 2018

Staand vergaderen blijkt effectiever te werken. De Dingenfabriek is flexibel in mogelijke vergaderopstellingen: één lange tafel, een groot blok, een u-vorm of losse zitplekken. Nu dus ook de cirkelvorm om staand te vergaderen, in combinatie met een zitgedeelte aan een lange tafel, voor gezelschappen van 15 tot 25 personen.

 


giacometti in de dingenfabriek

Geplaatst op: 5 november 2018


oh my god

Geplaatst op: 23 oktober 2018

Thema expositie in Nieuwe Ruimte in Velp: Oh My God.


theater aan huis in de dingenfabriek

Geplaatst op: 23 oktober 2018


Lezing 7 oktober

Geplaatst op: 24 september 2018

Het gelaat als raadsel.

In de causerie “Van Gezicht Naar Portret” laat van Middelkoop een mix van wetenschappers en kunstenaars de revue passeren, wat vermakelijke maar soms ook verontrustende beelden oplevert. Hij schuwt daarbij niet om zelf het houtskool ter hand te nemen om het een en ander te demonstreren.

Kun je door gelaatkunde en schedelmetingen het wezenlijke van een persoon leren kennen? Deze vraag houdt wetenschappers, pseudowetenschappers en kunstenaars al bezig vanaf de Griekse oudheid tot op de huidige dag. Blijkbaar vormt het menselijk gezicht een voortdurend raadsel dat zo prikkelend is dat men er niet op uitgekeken raakt. Het is natuurlijk ook, om uiteenlopende redenen, heel verleidelijk om aan iemands uiterlijk zijn gedrag, zijn karakter, zijn eventuele aanleg voor crimineel gedrag en andere verborgen persoonskenmerken te kunnen aflezen. Zeker in de huidige tijd, waarin o.a. over etnische profilering wordt gesproken, is het voorgaande een nogal omstreden onderwerp.

We leven in het tijdperk van de selfie, whatsapp en facebook. Nooit eerder werden er zoveel gezichten gefotografeerd en gedeeld. Hoogste tijd dus voor een lezing over hoe er gekeken werd en wordt naar het gezicht, met name door wetenschappers en kunstenaars. Beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop duikt in de wereld van o.a. de fysiognomiek en frenologie en wat daarvan in de kunstgeschiedenis is terug te vinden.

En mocht u geïnteresseerd zijn hoe onze nieuwe burgemeester Carol van Eert ervan afkomt wanneer zijn hoofd op de snijtafel wordt gelegd dan moet u zeker komen.

7 oktober, 14 uur, entree € 5,-

Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp