HET GRADUSPAD

Geplaatst op: 11 april 2017

IMG_3158 IMG_3159

Als ode aan de onlangs overleden kunstenaar Gradus Verhaaf kunt u het wandelingetje doen dat Gradus bijna dagelijks maakte en waar hij veel onderwerpen voor zijn tekeningen en schilderijen aan ontleende.IMG_3139


tgECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 9 maart 2017

e-affiche-tgECHO-BurgerlijkeSchemering


tgECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 7 februari 2017

BURGERLIJKE SCHEMERING

e-affiche-tgECHO-BurgerlijkeSchemeringZondagmiddag 19 maart van 14.30 tot 16.00 uur.

Entree: 15,00  incl. koffie of thee                         Reserveren: ria_bosveld@hotmail.com   026 364 7815

tgECHO is met een ware zegetocht bezig door het land met haar voorstelling Burgerlijke Schemering. O.a. De Volkskrant en het Parool gaven het stuk vier sterren en een lovende recensie. Op 19 maart kunt u in De Dingenfabriek een op de maat van De Dingenfabriek aangepaste versie zien: Gefragmenteerd en ………… met nagesprek met de bejubelde schrijver van het stuk Jibbe Willems.

Burgerlijke Schemering, een komische theatervoorstelling over het schemergebied tussen wat normaal, abnormaal en geniaal is. In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en -doeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”? Bestaan er wel normale mensen?
In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze ‘de norm’. Ze willen erbij horen, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zijn. Ze houden vast aan wat normaal gevonden wordt. Maar dan verschuift de norm… Een voorstelling over datgene wat het daglicht niet verdragen kan, maar te mooi is voor de duisternis.
“Ik gebruikte al een week de scheurkalender als wc-papier en liep dus een paar maanden voor op de dagen. Tijd is relatief. Maar niet kussenzacht”.                                                                                                          
tekst: Jibbe Willems | regie: Bram Coopmans | spel: Ian Bok, Lotte Dunselman en Anna Schoen | Deze voorstelling komt tot stand dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, BNG Cultuurfonds, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.                                                                                                                                                                                                                                                          tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. Met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm en humor een grote rol spelen en met voorstellingen als BOTTEN, Stel je bent een koe en TUSSENTIJD heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands toneel verworven.


naar een opgeruimd 2017

Geplaatst op: 30 december 2016

the-artist-is-present marina-ulay-lawsuit-lede


De Grote Geschiedenis Der Dingendynastie

Geplaatst op: 7 december 2016

13_burtynsky De Grote Geschiedenis Der Dingendynastie

De Dingenfabrieklezing 2016

 

Een causerie van Gerrit van Middelkoop over de vragen wanneer de dingen ons de baas zijn geworden, hoe dat zo kwam, wat er aan vooraf ging en hoe het nu verder moet. Uitgangspunt is de afhankelijkheid tussen ontwerper, maker en gebruiker en hoe in de loop der eeuwen het accent daarin steeds wisselde. Dit alles vanuit vooral een kunsthistorisch perspectief.

De Grote Geschiedenis neemt u mee van de vroegste stenen messen uit de steentijd tot aan de robotiseringgedachten van nu. De Industriële Revolutie veroorzaakte een grote ommekeer in onze omgang met de dingen en de nadruk zal dan ook liggen op de psychologische en economische reacties hierop. De voordracht zal worden geïllustreerd met tal van beelden, van Bauhaus tot Dutch Design, van Vincent van Gogh tot Klaas Gubbels.

De causerie in de sfeervolle Dingenfabriek duurt ruim een uur en heeft een pauze. Entree, inclusief een kopje koffie of thee, bedraagt € 5,-

 

Woensdagavond 14 december in De Dingenfabriek Bergweg 24A, Velp, Inloop vanaf 19.30, aanvang 20 uur.

Parkeren: parkeerplaats AH (gratis na 18.00 uur)

 

Reserveren: 026 3647815, email: ria_bosveld@hotmail.com

 

www.dedingenfabriek.nl