Gelders Arcadië

Geplaatst op: 20 juni 2016

Bouwplaats

Op 9 en 10 juli presenteert De Dingenfabriek haar concert voor drie hamers. Maakt u dan een wandeling tussen 12 en 17 uur op landgoed Middachten dan hoort en ziet u de ECHO VAN DE TIJD.IMG_2791


Nieuw Passage project 8 maal 2 x 3

Geplaatst op: 16 mei 2016

In galerie Avegoor in Ellecom zal vanaf 22 mei het nieuwe Passage project worden gepresenteerd. Acht kunstenaars vervaardigden een ontwerp voor acht spandoeken van 2 x 3 meter. Deze spandoeken zullen langs de doorgaande weg door de gemeente rheden te zien zijn tot 3 juli 2016. Naast deze presentatie exposeren de acht betrokken kunstenaars ook ander werk.IMG_2501IMG_2773


De Giro op de Veluwe

Geplaatst op: 23 april 2016

Het beeld De Giro Op De Veluwe van De Dingenfabriek heeft een mooi plekje gekregen in de kantine van het gemeentehuis in De Steeg.IMG_2746IMG_2737


Met de blik van filmer Bas Krijgsman

Geplaatst op: 23 april 2016

In de etalage van Jansen en de Feijter in Velp is de aankondiging te zien van de weekendexpositie op 30 april en 1 mei in De Kapel, Zutphensestraatweg 1 Ellecom. Zeven gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente Rheden tonen hier hun werk. Daarnaast zijn er zes documentaires te zien die filmer Bas Krijgsman van zes van deze kunstenaars maakte.

Tussen 11 en 17 uur

Vrij entreeIMG_2745


IN REVISIE speelt HELP

Geplaatst op: 1 april 2016

Hoe vanzelfsprekend was het in de vooroorlogse jaren voor jonge vrouwen om ‘in dienst’ te gaan. Voor een appel en een ei huishoudelijk werk te doen bij een rijke boer of een adellijke familie. Blij te moeten zijn met een gammele fiets en eens in de veertien dagen zondagmiddag vrij. Dienstbaar zijn was ooit een attitude waar je de hemel mee kon verdienen.

Nog geen eeuw later moet je oppassen dat je je niet laat gebruiken, moet je assertief blijven, hoort  fysieke inspanning thuis in de sportschool, schaf je een robot aan ter vervanging van je medewerker….

Maar nu de staatskas leeg raakt, wordt het begrip dienstbaarheid weer uit de kast gehaald. De participatiemaatschappij dwingt mensen weer tot zorg dragen voor hun omgeving, zonder financiële beloning. Het krijgt een frisse naam: mantelzorg. Aan keukentafels wordt  gesubsidieerde hulp tot op de minuut vastgelegd . En zorgregisseurs moeten gemeentelijke bijdragen bewaken. Trouwens, stervensbereid zijn in dienst van het vaderland, is dat niet de ultieme dienstbaarheid?Of heeft de moeder die haar zoon liever naar de butleracademie ziet gaan de juiste kijk op het leven?

In de voorstelling HELP stelt de groep IN REVISIE  zich vragen over het begrip dienstbaarheid. Literatuur, berichten, eigen ervaringen  hebben in deze zoektocht theatraal materiaal opgeleverd. Scènes, acts, liedjes, dialogen en monologen over dienstbaarheid vroeger, nu en in de nabije toekomst zijn aan elkaar gesmeed. De theatrale montage die daaruit ontstond is een uitnodiging aan het publiek om tussen ernst en vermaak mee te reizen in de wereld van eigen belang en belangenloosheid, van ondergeschiktheid en hulpvaardigheid, van plichten en rechten.

Spelers/makers:             Els Boonen, Heleen Hennink

Regisseur/maker:           Kiek Wishaupt

PastedGraphic-2

De Dingenfabriek: 22 en 23 april 2016 om 20.00u

Reserveren :  email:  help@heleenhennink.nl  O.v.v. naam, welke avond en aantal kaartjes

Entree: € 10

Parkeren: Op parkeerterrein Wilhelmimastraat, achter Albert Heijn aan de Hoofdstraat

Na reservering krijg je een mail met routebeschrijving.