tgECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 7 februari 2017

BURGERLIJKE SCHEMERING

e-affiche-tgECHO-BurgerlijkeSchemeringZondagmiddag 19 maart van 14.30 tot 16.00 uur.

Entree: 15,00  incl. koffie of thee                         Reserveren: ria_bosveld@hotmail.com   026 364 7815

tgECHO is met een ware zegetocht bezig door het land met haar voorstelling Burgerlijke Schemering. O.a. De Volkskrant en het Parool gaven het stuk vier sterren en een lovende recensie. Op 19 maart kunt u in De Dingenfabriek een op de maat van De Dingenfabriek aangepaste versie zien: Gefragmenteerd en ………… met nagesprek met de bejubelde schrijver van het stuk Jibbe Willems.

Burgerlijke Schemering, een komische theatervoorstelling over het schemergebied tussen wat normaal, abnormaal en geniaal is. In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en -doeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”? Bestaan er wel normale mensen?
In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze ‘de norm’. Ze willen erbij horen, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zijn. Ze houden vast aan wat normaal gevonden wordt. Maar dan verschuift de norm… Een voorstelling over datgene wat het daglicht niet verdragen kan, maar te mooi is voor de duisternis.
“Ik gebruikte al een week de scheurkalender als wc-papier en liep dus een paar maanden voor op de dagen. Tijd is relatief. Maar niet kussenzacht”.                                                                                                          
tekst: Jibbe Willems | regie: Bram Coopmans | spel: Ian Bok, Lotte Dunselman en Anna Schoen | Deze voorstelling komt tot stand dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, BNG Cultuurfonds, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.                                                                                                                                                                                                                                                          tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. Met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm en humor een grote rol spelen en met voorstellingen als BOTTEN, Stel je bent een koe en TUSSENTIJD heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands toneel verworven.


naar een opgeruimd 2017

Geplaatst op: 30 december 2016

the-artist-is-present marina-ulay-lawsuit-lede


De Grote Geschiedenis Der Dingendynastie

Geplaatst op: 7 december 2016

13_burtynsky De Grote Geschiedenis Der Dingendynastie

De Dingenfabrieklezing 2016

 

Een causerie van Gerrit van Middelkoop over de vragen wanneer de dingen ons de baas zijn geworden, hoe dat zo kwam, wat er aan vooraf ging en hoe het nu verder moet. Uitgangspunt is de afhankelijkheid tussen ontwerper, maker en gebruiker en hoe in de loop der eeuwen het accent daarin steeds wisselde. Dit alles vanuit vooral een kunsthistorisch perspectief.

De Grote Geschiedenis neemt u mee van de vroegste stenen messen uit de steentijd tot aan de robotiseringgedachten van nu. De Industriële Revolutie veroorzaakte een grote ommekeer in onze omgang met de dingen en de nadruk zal dan ook liggen op de psychologische en economische reacties hierop. De voordracht zal worden geïllustreerd met tal van beelden, van Bauhaus tot Dutch Design, van Vincent van Gogh tot Klaas Gubbels.

De causerie in de sfeervolle Dingenfabriek duurt ruim een uur en heeft een pauze. Entree, inclusief een kopje koffie of thee, bedraagt € 5,-

 

Woensdagavond 14 december in De Dingenfabriek Bergweg 24A, Velp, Inloop vanaf 19.30, aanvang 20 uur.

Parkeren: parkeerplaats AH (gratis na 18.00 uur)

 

Reserveren: 026 3647815, email: ria_bosveld@hotmail.com

 

www.dedingenfabriek.nl


Bedreigd Ding 2016

Geplaatst op: 1 november 2016

MP_2610_1530_01wasgoedOp 30 oktober, Nationale Dingendag, is WAPPEREND WASGOED uitgeroepen tot bedreigd ding 2016.
In het bijzijn van zo’n 60 partijleden werd plaatselijk windkracht 8 opgewekt om met een passend beeld deze keuze te vieren.

Wapperend wasgoed als metafoor voor een maatschappij die steeds indirecter wordt. We wekken met windmolens en zonnepanelen elektriciteit op, transporteren die naar onze huizen alwaar in onze droogtrommels die elektriciteit weer wordt omgezet in warmte en wind.


rondfietstocht langs iconische gebouwen in velp

Geplaatst op: 6 september 2016

Op zondag 11 september is het weer Open Monumentendag. Het thema van 2016 is Iconen en Symbolen. In dat kader heeft De Dingenfabriek een fietsroute ontworpen die langs iconische architectuur in Velp voert. Gebouwen dus die uiterst herkenbaar zijn, emoties oproepen en veel betekenen voor de plaats waar ze staan.

 Stel: Je woont in Velp en bent daar trots op. Er komt bezoek en je maakt met hem of haar een fietstochtje door het dorp met het doel zoveel mogelijk over het heden en verleden van Velp duidelijk te maken. Langs welke iconische gebouwen zou jouw rondje dan gaan?

 De Dingenfabriek heeft daar een voorschot op genomen en een lijst gemaakt met dertien mogelijke gebouwen in Velp die volgens haar hiervoor in aanmerking komen. Een woning van een wereldberoemde architect, een kasteel, het grootste particulier vrijstaande woonhuis van Velp, maar ook het kleinste, een rijksmonument, maar ook een betonkolos die op de slooplijst staat. Publiek wordt van harte uitgenodigd om op zondag 11 september tussen 10 en 17 uur de expositie in De Dingenfabriek te bezoeken waar de dertien gebouwen in het zonnetje worden gezet en waar de fietsroute af te halen is. Men kan ter plekke commentaar geven, kritiek leveren en alternatieven aandragen. Het doel is om met alle opmerkingen de ultieme fietsroute te kunnen samenstellen die recht doet aan de vele facetten van het dorp Velp. Om 13 en 16 uur zal Gerrit van Middelkoop, samensteller van expositie en route, een toelichting geven op de gemaakte keuzes en graag in discussie gaan.

Datum: 11 september tussen 10 en 17 uur.                           Locatie: De Dingenfabriek, Bergweg 24a, Velp.     velp - kopie