kunstenaar van de maand

Geplaatst op: 24 september 2018

Van 16 september tot 16 oktober in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel, Velp.


open monumentendag 2018

Geplaatst op: 9 augustus 2018

Virtuele Reis door de Europese Architectuurgeschiedenis in De Dingenfabriek in Velp

IN EUROPA” is dit jaar is het thema van de Open Monumenten Dagen.

De Dingenfabriek vroeg zich af wat dat betekent voor de bouwstijlen die we, rondkijkend hier in Velp, om ons heen aantreffen.

Hoe hebben onze bouwheren geput uit de grabbelton van de Europese architectuur-geschiedenis? Vinden we iets terug van de invloed van De Klassieken, van het Romaans, de Gotiek, de Renaissance, de Barok, de Rococo, het Classicisme, de Neostijlen, de Jugendstil of het Functionalisme? En wat is dan authentiek Nederlands, wat vind je hier wel en in de rest van Europa niet?

Op zondag 9 september om 12, 14 en 16 uur gaat Gerrit van Middelkoop in op bovenstaande vragen door middel van een klein reisje door de Europese Architectuur-geschiedenis en een powerpoint met een scala aan relevante geveldetails uit Velp.

Los daarvan is men tussen 11 en 17 uur welkom in De Dingenfabriek om de foto-expositie over dit onderwerp te bekijken en een kopje koffie of thee te gebruiken.

Zondag 9 september van 11 tot 17 uur, vrije inloop.

De Dingenfabriek, Bergweg 24A, Velp


bestaat de horizon eigenlijk wel?

Geplaatst op: 4 juni 2018

Waarom tekent een kind geen horizon? Hoe ziet de horizon eruit vanaf de maan? Wie ontdekte de horizon? Hoezo is ooghoogte gelijk aan horizonhoogte? Hoe komt het dat de horizonhoogte is gestegen door het gebruik van de selfiestick? Deze vragen en bespiegelingen rondom de horizon in tekeningen en schilderijen komen op een speelse manier aan de orde in een lezing door beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop. Op 10 juni om 14 uur in de voormalige bibliotheek Den Heuvel in Velp. Aan de hand van tal van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en met ondersteuning van ter plekke gemaakte schetsen zal de spreker zijn verbazing over de grote variatie in horizonhoogte delen met het publiek. Het wordt een reisje door de kunstgeschiedenis dat begint met Romeinse fresco’s en eindigt met de recente landschapsschilderijen van de groepsexpositie die momenteel is te zien in de voormalige bibliotheek in Den Heuvel in Velp.

Zondagmiddag 10 juni om 14 uur, Den Heuvel 32 in Velp. Entree 5 euro. De expositie “Het Nieuwe Landschap” is te zien op zaterdagen en zondagen van 12 tot 17 uur en is gratis toegankelijk.


Publiek op tribune

Geplaatst op: 6 februari 2018

echo 143


tgECHO komt!

Geplaatst op: 26 januari 2018

e-flyer

Met gepaste trots: De Dingenfabriek doet weer mee in de tournee met de nieuwe productie op zondagmiddag 4 februari. Wederom in een speciale vorm: 45 minuten scenes, pauze, zaalgesprek met spelers en schrijver. Entree: 15,00. Aanvang 14.30Reserveren: ria_bosveld@hotmail.com of 0263647815

Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.15 uur