Nieuwjaarsgroet

Geplaatst op: 27 december 2018


Bedreigd ding 2018

Geplaatst op: 20 december 2018

Op het partijcongres van 16 december 2018 in Nieuwe Ruimte is tot bedreigd ding 2018 verkozen: De waakvlam. En wel hierom:

Na ruim een halve eeuw zorgeloos vertrouwd te hebben op dat wat moeder aarde ons schonk gaan we afscheid nemen van ons aardgas. Op 22 juli 1959 om 6.33 uur kwam het eerste gas bij boer Kees Boon uit Slochteren uit de grond. Vier jaar later werd dit gas door heel Nederland gedistribueerd.

Het langzaam uitdoven van de waakvlam wordt door de dingenpartij als het symbool gezien voor de grote transitie van fossiele brandstof naar schone en duurzame energiebronnen. Dat die waakvlam, tot grote verbazing van de rest van de wereld, ons gasgebruik zo veilig maakte danken we aan het Seebeck-effect, genoemd naar Thomas Seebeck uit Estland, die het in 1821 bij toeval ontdekte. Ere wie ere toekomt.

Bij het aanschouwen van elke symbolische vlam, waar ook ter wereld, mogen we onze gedachten vanaf nu ook laten gaan naar onze waakvlam en de hr. Seebeck.


lezing over bedreigde dingen

Geplaatst op: 12 december 2018


staand vergaderen in de dingenfabriek

Geplaatst op: 28 november 2018

Staand vergaderen blijkt effectiever te werken. De Dingenfabriek is flexibel in mogelijke vergaderopstellingen: één lange tafel, een groot blok, een u-vorm of losse zitplekken. Nu dus ook de cirkelvorm om staand te vergaderen, in combinatie met een zitgedeelte aan een lange tafel, voor gezelschappen van 15 tot 25 personen.

 


giacometti in de dingenfabriek

Geplaatst op: 5 november 2018