de dingenvitrine is weer terug

Geplaatst op: 3 augustus 2017

De vitrine aan de Bergweg in Velp is terug.IMG_3283

Na twee jaar wekelijks een gebruikt gebruiksvoorwerp te hebben getoond is het kastje gerenoveerd en zal er nu twee wekelijks een vermaakt ding in geëxposeerd worden.


bedreigd ding 2017

Geplaatst op: 7 juni 2017


HET GRADUSPAD

Geplaatst op: 11 april 2017

IMG_3158 IMG_3159

Als ode aan de onlangs overleden kunstenaar Gradus Verhaaf kunt u het wandelingetje doen dat Gradus bijna dagelijks maakte en waar hij veel onderwerpen voor zijn tekeningen en schilderijen aan ontleende.IMG_3139


tgECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 9 maart 2017

e-affiche-tgECHO-BurgerlijkeSchemering


tgECHO in De Dingenfabriek

Geplaatst op: 7 februari 2017

BURGERLIJKE SCHEMERING

e-affiche-tgECHO-BurgerlijkeSchemeringZondagmiddag 19 maart van 14.30 tot 16.00 uur.

Entree: 15,00  incl. koffie of thee                         Reserveren: ria_bosveld@hotmail.com   026 364 7815

tgECHO is met een ware zegetocht bezig door het land met haar voorstelling Burgerlijke Schemering. O.a. De Volkskrant en het Parool gaven het stuk vier sterren en een lovende recensie. Op 19 maart kunt u in De Dingenfabriek een op de maat van De Dingenfabriek aangepaste versie zien: Gefragmenteerd en ………… met nagesprek met de bejubelde schrijver van het stuk Jibbe Willems.

Burgerlijke Schemering, een komische theatervoorstelling over het schemergebied tussen wat normaal, abnormaal en geniaal is. In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en -doeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”? Bestaan er wel normale mensen?
In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze ‘de norm’. Ze willen erbij horen, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zijn. Ze houden vast aan wat normaal gevonden wordt. Maar dan verschuift de norm… Een voorstelling over datgene wat het daglicht niet verdragen kan, maar te mooi is voor de duisternis.
“Ik gebruikte al een week de scheurkalender als wc-papier en liep dus een paar maanden voor op de dagen. Tijd is relatief. Maar niet kussenzacht”.                                                                                                          
tekst: Jibbe Willems | regie: Bram Coopmans | spel: Ian Bok, Lotte Dunselman en Anna Schoen | Deze voorstelling komt tot stand dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, BNG Cultuurfonds, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.                                                                                                                                                                                                                                                          tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. Met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm en humor een grote rol spelen en met voorstellingen als BOTTEN, Stel je bent een koe en TUSSENTIJD heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands toneel verworven.