De Giro op de Veluwe

Geplaatst op: 23 april 2016

Het beeld De Giro Op De Veluwe van De Dingenfabriek heeft een mooi plekje gekregen in de kantine van het gemeentehuis in De Steeg.IMG_2746IMG_2737


Met de blik van filmer Bas Krijgsman

Geplaatst op: 23 april 2016

In de etalage van Jansen en de Feijter in Velp is de aankondiging te zien van de weekendexpositie op 30 april en 1 mei in De Kapel, Zutphensestraatweg 1 Ellecom. Zeven gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente Rheden tonen hier hun werk. Daarnaast zijn er zes documentaires te zien die filmer Bas Krijgsman van zes van deze kunstenaars maakte.

Tussen 11 en 17 uur

Vrij entreeIMG_2745


IN REVISIE speelt HELP

Geplaatst op: 1 april 2016

Hoe vanzelfsprekend was het in de vooroorlogse jaren voor jonge vrouwen om ‘in dienst’ te gaan. Voor een appel en een ei huishoudelijk werk te doen bij een rijke boer of een adellijke familie. Blij te moeten zijn met een gammele fiets en eens in de veertien dagen zondagmiddag vrij. Dienstbaar zijn was ooit een attitude waar je de hemel mee kon verdienen.

Nog geen eeuw later moet je oppassen dat je je niet laat gebruiken, moet je assertief blijven, hoort  fysieke inspanning thuis in de sportschool, schaf je een robot aan ter vervanging van je medewerker….

Maar nu de staatskas leeg raakt, wordt het begrip dienstbaarheid weer uit de kast gehaald. De participatiemaatschappij dwingt mensen weer tot zorg dragen voor hun omgeving, zonder financiële beloning. Het krijgt een frisse naam: mantelzorg. Aan keukentafels wordt  gesubsidieerde hulp tot op de minuut vastgelegd . En zorgregisseurs moeten gemeentelijke bijdragen bewaken. Trouwens, stervensbereid zijn in dienst van het vaderland, is dat niet de ultieme dienstbaarheid?Of heeft de moeder die haar zoon liever naar de butleracademie ziet gaan de juiste kijk op het leven?

In de voorstelling HELP stelt de groep IN REVISIE  zich vragen over het begrip dienstbaarheid. Literatuur, berichten, eigen ervaringen  hebben in deze zoektocht theatraal materiaal opgeleverd. Scènes, acts, liedjes, dialogen en monologen over dienstbaarheid vroeger, nu en in de nabije toekomst zijn aan elkaar gesmeed. De theatrale montage die daaruit ontstond is een uitnodiging aan het publiek om tussen ernst en vermaak mee te reizen in de wereld van eigen belang en belangenloosheid, van ondergeschiktheid en hulpvaardigheid, van plichten en rechten.

Spelers/makers:             Els Boonen, Heleen Hennink

Regisseur/maker:           Kiek Wishaupt

PastedGraphic-2

De Dingenfabriek: 22 en 23 april 2016 om 20.00u

Reserveren :  email:  help@heleenhennink.nl  O.v.v. naam, welke avond en aantal kaartjes

Entree: € 10

Parkeren: Op parkeerterrein Wilhelmimastraat, achter Albert Heijn aan de Hoofdstraat

Na reservering krijg je een mail met routebeschrijving.


zondag op vrijdag

Geplaatst op: 21 maart 2016

 

Op vrijdag 1 april speelt De Wilde Kastanje “Zondag”. Met nagesprek.

Entree 6,-   Aanvang 20 uur. Reserveren: 026 3647815 of ria_bosveld@hotmail.com

Voor meer informatie: Klik op flyerafbeelding

zondag


Schaken: live uit Moskou op 19 maart

Geplaatst op: 5 maart 2016

Een bijzonder evenement in De Dingenfabriek op zaterdag 19 maart 2016. Vanaf 12.45 uur worden door middel van een grote projectie de partijen van het Kandidatentoernooi schaken in Moskou live gevolgd. Daar strijden acht wereldtoppers, onder wie de 21-jarige Nederlands kampioen Anish Giri, in een toernooi van bijna drie weken om de eerste plaats die recht geeft om de later dit jaar in New York te spelen match om het wereldkampioenschap.

De 7e ronde wordt gevolgd in De Dingenfabriek. De 1e-bord speler van de Velpse Schaakvereniging, Martijn Boele, geeft uitleg bij de partijen. Dit gebeurt in drie blokken van ongeveer een uur. Tussendoor kunnen bezoekers meedoen aan twee ronden van een quiz met gevarieerde vragen over het verleden en heden van het schaken. De hele middag zal het publiek sterk worden betrokken bij de activiteiten. Het programma is als volgt:

12.45 – 13.00     | inloop en introductie

13.00 – 13.45     | uitleg bij de partijen

13.45 – 14.15     | 1e ronde quiz

14.15 – 15.15     | uitleg bij de partijen

15.15 – 15.45     | 2e ronde quiz

15.45 – 17.45     | uitleg bij de partijen

17.45 –  ??.??     | afsluiting met een drankje

 

Elke schaakliefhebber, jong of oud, beginner of sterk, is welkom. De toegang is gratis. Er geldt een ‘vrije inloop’ dus men hoeft niet de hele middag te blijven. We garanderen een gezellige schaakmiddag. De Velpse Schaakvereniging nodigt u van harte uit!

 

www.velpsesv.nl            Eric de Winter, tel. 026-3642433

IMG_0376